Om oss

 

  May-Britt Gustafsson, Rönninge

Föddes i Värnamo, men sedan 1964 bosatt i Rönninge. Utbildade mig till karttekniker på Lantmäteriet 1962 och 1986 till lärare. Lusten att teckna och måla har funnits med i alla år, men p.g.a familj, studier och arbete dröjde det till år 2001 innan jag började gå kurser i akvarellmålning. Kurserna ger inspiration till att använda olika tekniker och att våga måla motiv utanför mina egna idéer. Naturen är min stora inspirationskälla med himlens skiftande färger samt människor och djur. Jag har sedan år 2003 varje år deltagit i olika utställningar främst i Salem/Rönninge, Botkyrka och Södertälje men också i Stockholm och Värnamo. Tel 076-8838564

  Christina Göransson, Haninge

Boende i Haninge (Vendelsö) sedan 1986.  Jag inspireras av naturens egna former och färger. Både när jag är ute på sommaren eller åker skridsko på vintern. Också människor är intressanta. Ofta målar jag egna kompositioner med blommor och växter och figurer. Figurer som ger spänning i bilden. Representerad på Haningesalongen 2014, 2015 och 2016. Egna utställningar 2014, 2015 och 2016. Sedan några år målar jag varje vecka större delen av året. Och sedan 10 år har jag inspirerats av olika konstnärer på kurser i att måla akvarell. Tel. 076-2464127.

  Marika Lindgren-Jonsson, allkonstnär, Rönninge

Jag är född i Stockholm och har hela mitt liv varit mycket kreativ och intresserat mig för färg och form vilket jag haft nytta av i mitt yrke som lärare. På fritiden har jag bl.a  ägnat mig åt kör- och kvartettsång, designat och sytt scenkläder, jobbat med scendekor, målat korgar eller renoverat och sålt gamla möbler. Akvarellmåleriet började jag med 2006 som terapi för att göra något bara för mitt eget välbefinnandes skull. Det som är roligt med akvarellmålning är att man har alla möjligheter att ”leka” fram sin bild med olika tekniker och man vet aldrig hur resultatet blir. Det skvätts, trycks, saltas, sandpappras, rollas eller målas i vått och torrt. Tel. 070-3430213.

      Inga Ribbelöv, Salem

Under uppväxten i Stockholm och Skåne målade och tecknade jag en hel del. Har arbetet i reklambranschen merparten av mina 48 yrkesverksamma år och har gått många kurser i Marknadsföring och Grafisk teknik. Spelar gärna golf,  går skogspromenader, plockar svamp och släktforskar. Fjällen, havet och resor har alltid lockat och får ofta vara motiv i mina målningar och varför inte stilleben. De senaste 14 åren har jag gått många spännande och inspirerande målarkurser hos olika konstnärer och deltagit i några utställningar i och omkring Stockholm. Tel. 070-5313542.

 

                               Inger Sodenius Skarborn, Blåsut

Född och uppvuxen i Stockholm och bor nu sedan en tid i Blåsut. Har arbetat som tandsköterska i många år och även några år med försäljning inom den branschen.  Jag började måla först för några år sedan, men det har verkligen blivit ett stort intresse. Har hunnit gå några målarkurser och börjar 2022 måla tillsammans med Skogsängsmålarna. Jag reser gärna några gånger om året både i Sverige och utomlands.

 

Kerstin B Thorburn, Uttran

Född och uppväxt i Södermanland och flyttade i skolåldern till Stockholm. Har alltid tyckt om att rita och måla. Numera målande pensionär, efter att ha jobbat som lärare i 40 år. När barnen vuxit upp, så blev det mer tid över för att måla. Har gått en del kurser i teckning och målning och haft utställningar i Stockholmstrakten. Akvarellmålning är roligast och landskap och djur är mest intressant för tilllfället.