Om oss

Kerstin Bexelius-Thorburn, Uttran

Född och uppväxt i Södermanland och flyttade i skolåldern till Stockholm. Har alltid tyckt om att rita och måla. Numera målande pensionär, efter att ha jobbat som lärare i 40 år. När barnen vuxit upp, så blev det mer tid över för att måla. Har gått en del kurser i teckning och målning och haft utställningar i Stockholmstrakten. Akvarellmålning är roligast och landskap och djur är mest intressant för tilllfället.

  May-Britt Gustafsson, Rönninge

Föddes i Värnamo, men sedan 1964 bosatt i Rönninge. Utbildade mig till karttekniker på Lantmäteriet 1962 och 1986 till lärare. Lusten att teckna och måla har funnits med i alla år, men p.g.a familj, studier och arbete dröjde det till år 2001 innan jag började gå kurser i akvarellmålning. Kurserna ger inspiration till att använda olika tekniker och att våga måla motiv utanför mina egna idéer. Naturen är min stora inspirationskälla med himlens skiftande färger samt människor och djur. Jag har sedan år 2003 varje år deltagit i olika utställningar främst i Salem/Rönninge, Botkyrka och Södertälje men också i Stockholm och Värnamo. Tel 076-8838564

  Christina Göransson, Haninge

Boende i Haninge (Vendelsö) sedan 1986.  Jag inspireras av naturens egna former och färger. Både när jag är ute på sommaren eller åker skridsko på vintern. Också människor är intressanta. Ofta målar jag egna kompositioner med blommor och växter och figurer. Figurer som ger spänning i bilden. Representerad på Haningesalongen 2014, 2015 och 2016. Egna utställningar 2014, 2015 och 2016. Sedan några år målar jag varje vecka större delen av året. Och sedan 10 år har jag inspirerats av olika konstnärer på kurser i att måla akvarell. Tel. 076-2464127.

  Marika Lindgren-Jonsson, allkonstnär, Rönninge

Jag är född i Stockholm och har hela mitt liv varit mycket kreativ och intresserat mig för färg och form vilket jag haft nytta av i mitt yrke som lärare. På fritiden har jag bl.a  ägnat mig åt kör- och kvartettsång, designat och sytt scenkläder, jobbat med scendekor, målat korgar eller renoverat och sålt gamla möbler. Akvarellmåleriet började jag med 2006 som terapi för att göra något bara för mitt eget välbefinnandes skull. Det som är roligt med akvarellmålning är att man har alla möjligheter att ”leka” fram sin bild med olika tekniker och man vet aldrig hur resultatet blir. Det skvätts, trycks, saltas, sandpappras, rollas eller målas i vått och torrt. Tel. 070-3430213.

 Eva Lyth, Uttran

Mitt intresse för att måla akvarell började med att en tidigare arbetskamrat, Yngve Hansson, utbildad hos konstnär Anders Wallin, startade alvarellkurser på helger och det var så mitt intresse vaknade för just akvarellmålning. Har gått akvarellurs hos konstnär Yngve Hanson i Liljeholmen 2010-2011, Mickan Sandelin i Södertälje, en termin 2012 och hos konstnär Nadja Hedlin, Tumba, två terminer 2010-2011. Under några år gjorde jag uppehåll, men har nu börjat måla igen med ett trevligt gäng och vi kallar oss Skogsängsmålarna. Tel 070-3649055.

Marinka Palomera, Salem

Jag föddes 1961 i Santiago i Chile och efter statskuppen 1973, som trettonåring, blev jag tvungen att fly med mina familj till Rumänien. Där genomförde jag grundskolan och tog studentexamen som ingenjör i industriell-keramik. Samtidigt genomförde jag kurser i målning och dans som är mina stora intressen.
1981 flyttade jag till Sverige där jag utbildade mig till undersköterska samt profylax-tandsköterska. På senare tid har jag genomfört en fyraårig utbildning i social terapi, där jag inom olika konstfackliga områden provade på måleri med pastellfärger, vattenbaserade färger, keramikskulptur, smide, tovning, träslöjd samt silversmide.
2010 började jag med kurser i akvarellmålning hos Jovis Ateljé med Mickan Sandelin som kursledare. 2014 Började jag studera konstterapi på Rudolf Steiner Högskola. 1986 Flamenco Dans i 4 år.

      Inga Ribbelöv, Salem

Under uppväxten i Stockholm och Skåne målade och tecknade jag en hel del. Har arbetet i reklambranschen merparten av mina 48 yrkesverksamma år och har gått många kurser i Marknadsföring och Grafisk teknik. Spelar gärna golf,  går skogspromenader, plockar svamp och släktforskar. Fjällen, havet och resor har alltid lockat och får ofta vara motiv i mina målningar och varför inte stilleben. De senaste 10 åren har jag gått många spännande och inspirerande målarkurser hos olika konstnärer och deltagit i några utställningar i och omkring Stockholm. Tel. 070-5313542.